Deco jul

Moucharabieh – alla på konstverk och trendig inredning

Inuti Moucharabieh majestätiska lyxhotell

Den fackverk är en typ av staket från islamisk arkitektur kantar fönstren med maskstorlekar, mestadels trä men även i betong, komplexa geometriska former, som används för ventilation i rum eller våtutrymmen.


Maskorna, så att säga, eller snarare hålen - oval eller fyrkantig - formad som stjärnor, halvmånar eller pastiller, är således påskynda vinden passerar genom dem och detta sätt avfukta utrymmet.

Moucharabieh i utsmyckningen av en stor orientalisk lounge

Moucharabieh stor orientalisk vardagsrum dekoration

Även om ursprunget till ordet och den primära funktionen hos gitter är ganska prosaisk förblir dess utseende och kommer att förbli för oss alla, mystisk, elegant och magisk. Ordet betyder Moucharabieh där du kan dricka vattnet och den första funktionen av denna typ av display var att placera och hålla vattnet i skuggan om inte kallt, till lägsta möjliga kostnad.

Moucharabieh i en design rum orientaliska och chic

Moucharabieh rum chic orientalisk design

Funktionen hos gitter är flera. Det används för ventilation, som vi redan har nämnt. Samtidigt passade vi på att stjäla den person - som ligger bakom det eller gör det - oavsiktlig eller nyfikna ögon av människor utanför. Den tjänar också till att minska ljusstyrkan direkt in genom fönstret och skydda den tunga värmen från den starka solen. Det fungerar bra, utan den här tjänsten uppfattas som mindre viktigt att se bra ut.

Inne i en elegant orientalisk restaurang

Moucharabieh chic inredning orientalisk restaurang

Gallerverket så fascinerad att han snabbt integreras i inredning: i paneler på glaset och som en prydnad på möbler. Det finns även väggplanscher som följer Bilden visar prydnad egenskap för arkitekturen i Orienten. Ta en titt också titta på mattan, behöver du inte känner igen konturerna av en typisk orientalisk design?

vit fackverk i fullständig lyxlägenhet

vit fackverk komplett lyxlägenhet

De östra delarna Moucharabieh kan, ensam, ram fönster utan glas välvd överskridits bruten, den typiska orientalisk arkitektur.

Inredning orientalisk design i grönt och lax färger och trä

Moucharabieh östra interiör hus grönt trä lax

Sträcker sig från Indien till Spanien, bidrar detta dekorativt element människor och förskönar insidan och utsidan av sina hem eller hotell där de stannar.

lyxig lobby: storhet och skönhet

Moucharabieh lyxiga storhet skönhet lobby

Den typiska prydnad fråga här, ger en exotisk touch till olika möbler och prydnadsföremål. I en lägenhet inredd i en minimalistisk stil, återupplivar denna orientaliska utsmyckning fler platser och möbler.

Utsmyckade möbler Moucharabieh i vardagsrummet med utsikt över staden

Moucharabieh möbler utsikt över staden vardagsrum skåp

Denna tabell är en sann konstverk. I en modern och ibland banala inredning, kan ett konstverk på detta sätt ändra den totala utseendet på platsen och även hans stil. En liten Moucharabieh objekt kan bidra till att förvandla platsen till en ursprunglig orientalisk design istället.

Soffbord Moucharabieh sätt: ett konstverk

Moucharabieh soffbord arbete'art

Överväga dessa dekorativa konstföremål, till exempel. Om du infoga dem i en möblerad plats i ett vanligt sätt, de kunde - eller inte - ta, förutom deras otroliga orientalisk stil skugga knapparna på hela plats och engagera väl en omgång skuggor och ljus.

Orientaliska lampor och lyktor

moucharabiehs orientaliska lyktor belysningselement

Nästa skåp kommer inte att bjuda in någon typ av stil, design eller inredning. Detta är i själva verket en mästare - arbete. Det är uppenbart att den teknik som används för träbearbetning, som påminner om utvecklings moucharabiehs, är mer än kontroll. Det behärskar till fulländning, eftersom det resulterar i en mycket raffinerad förverkligande av trä.

majestätiska och dyrbara möbler

moucharabiehs-element-möbler-majestic ädla

Dessa luckor i traditionell östra representerar utan tvekan en av ornament för fönster, korridorer och balkonger, den vackraste som kan existera i världen. Denna matematiska perfektion som representerar olika geometriska former eller spiralrader symmetriskt alltid fascinerad.

Traditionell Moucharabieh för ventilation och skydd för byggnader

Moucharabieh serverar traditionell ventilation bygga skydd

En annan typ av matematisk sammansättning - denna gång sugtabletter, anordnade i parallella rektanglar och fyrkanter - så kallad spiraler Ulam. Det helt täcker vakuumbågen översteg något brutet, vår uppmärksamhet och orsakar vår beundran.

traditionella trä fackverk kvadratisk spiral

Moucharabieh traditionell fyrkantig spiral trä

Vånings diamanter som ser ut som kuber om vi ändrar punkten uppfattning utgör exempel konstruktion. Denna komplexa konstruktion ger bättre skydd av platser mot värme och fukt.

Moucharabieh traditionell orientalisk trä vars funktion är ventilation

Moucharabieh traditionell orientalisk fläkt trä

Formen på bågen vid den östra och Moucharabieh typ av ornament som fyller hälften av den ursprungliga möbler placerad för att separera vardagsrummet från matsalen, ensam bestämmer stilen på huset som visas i bilden som är dig presenteras nedan. Det är samma för bågar gör kommunikationen av de olika delarna och några andra lite orientalisk stil, på en trasig båge, ser vi en uppsättning av ljus och skugga som fanns prata lite högre.

trä orientaliska inslag enthroned i vardagsrummet

Moucharabieh orientalisk trä sittelementet

Den östra nät är nätet val. Men ingenting hindrar att införa "kubism" och modernism i fulländning av traditionell konst. Istället för att välja traditionella matematiska siffror för dess fönster mesh, arkitekten kan du "mesh" på olika sätt, på ett helt revolutionerande sätt. Således kan udda former ersätta flera kända former.

Skydds vägg fönster från direkt ljus

vita fackverks fönster främre vägg som skyddar från direkt ljus

Istället för att placera galler eller jalusier ornament, kan du följa en modernare lösning - solskydden för bilar typ av klistermärken. Med en fackverk typ av ritning eller andra mer västerländsk stil, kan du göra en estetisk känsla utan behov av en arkitekt eller snickare trä för det.

Parisisk lägenhet med utsmyckade väggfönster

Moucharabieh modern Paris lägenhet till salu

En komposition av det slag, till exempel som presenteras nedan, säkert kräver en järnramen. Idag, naturligtvis, skär ännu inte längre tillverkas för hand. Maskinerna kommer att ersätta geni och mänsklig fingerfärdighet.

vit fackverk och trä inramning i en lägenhet som ligger på terrassen

vitt trä fackverks inramning inre terrass

Vitt trä fackverk på terrass med utsikt

vitt trä fackverk på terrass med utsikt

Här är hur man tar en byggnad på ett originellt sätt att skydda mot direkt ljus och värme.

samtida arkitektoniska verk med modern Moucharabieh

Moucharabieh samtida arkitektoniska verk byggnad

Detta skydd klassiska orientaliska smycken kan vara av metall eller betong. Således du ger en ung och modern look till byggnaden.

samtida arkitektoniska byggnads Moucharabieh ornament

Moucharabieh prydnad samtida arkitektonisk byggnad

För att ge ett modernt utseende medan man betonar de arkitektoniska värden, här är vad estetiska och skyddande lösningar kan hjälpa dig.

Moucharabieh moderna smycken Building: samtida arkitektur

Moucharabieh prydnad samtida arkitektur byggnad

I detta fall, såsom i de följande två exemplen, gör detta skydd det möjligt att placera korridorerna utanför det slutna partiet av byggnaden.

Östra konstruktion Building Coating

Moucharabieh beläggning orientalisk design byggnad

Östra konstruktion Building Coating

Moucharabieh beläggning orientalisk design byggnad

Modern Moucharabieh: Western arkitektur

modern europeisk arkitektur Moucharabieh

Nätet kan hitta en plats inne i byggnaden samtidigt som tjänstgör som en barriär korridorer, naturlig ventilation eller bara dekoration.

vit fackverk i en stor modern byggnad

Moucharabieh vit stor modern byggnad

För att minska bländning från självlysande ljuset på kontoret, kan du välja en skyddande metall fackverk med ornament. På detta sätt kommer praktiken gifta exotiska.

Moucharabieh modern black metal på kontor

metall moderna kontor Moucharabieh

Ett rutnät - med beaktande gallerverket när och fjärran den norska expressionistiska Munch - ger en hel del stil och modernitet i rummet design.

Modern black metal i en lägenhet

modern black metal gallerverk inne lägenhet

Moucharabiehs modernare och vanligt trä kan göra susen för att separera samtidigt försköna övergången mellan angränsande rum.

Moderna Moucharabieh separerar ingången och insidan

Moucharabieh separera modern interiör post

Om din inredning är mer traditionella, även klassisk orientalisk, eller motsatsen - mycket samtida europeisk konst, från traditionella moucharabiehs kan gå bra med inredningen.

Ventilation i rummet: en minimalistisk inredning men mycket arty

Moucharabieh ventilation arty minimalistiska inre rum

Dig att dekorera ditt hem eller din restaurang, kan det attraktivt och praktiskt orientalisk touch alltid ha en plats någonstans. Här till exempel, i denna lilla orientalisk restaurang i färgerna av Levanten, är mycket lämpligt, trä skärmen.

gul trä skärm i en modern restaurang med Allure&Wood spaljéer skapare på mesure¹

Modern restaurang gul trä fackverk

Som skyddande fönster på skjutdörrar i trä och glas, tillåter Moucharabieh stil enhet du förutom att regelbundet ta en titt på de små. Samtidigt garanterar den personliga integriteten och säkerheten för dina barn i reserverat för dem utrymme. Slutligen ger det en utmärkt lösning för att inrednings utmaningar.

Moucharabieh trä skjutdörrar och marmorgolv

Moucharabieh trä skjutdörrar marmorgolv

Du kommer att se den typen av fackverks skärmar som vi kommer att presentera som exempel inte bara ge en originalitet och en touch av konst. De ger också dynamik inredning som kan vara nödvändigt för en steril modern inredning.

moucharabiehs element: skärmar i vita rum

element fackverks skärmar vita lounger

Så en trä skärm, trekantiga mesh, diamantformade och trä trapetser, förskönar och skakar styvhet plats. Dessutom är det moderna och glada trots kylan, mörk färg.

modern, grå Design skärmen i en minimalistisk stil lounge

Moucharabieh trä vardagsrummet modern design skärm

I följande exempel, den glada skärmen bidrar endast till dynamiken i den plats inredda i olika material och otiginaux. En sten spis smyckat, som domineras av en gammal spegel, tillsammans med en japansk stil. En glasvägg tusen moderna fasett och en skärm nättyp Moucharabieh reflektera och reflektera det inkommande ljuset. En tabell stil Edouard Léon Cortès presentera regniga Paris boulevarder för med sidenkuddar, imponerande färgknappen.

vit vardagsrum och trä och skärm Moucharabieh

vit trä levande latticework skärm

En annan trä skärm och glas som ökar den inhemska huvudsakligen vit.

modern vit trä skärm som skiljer vardagsrum från köket

Moderna vitt trä fackverk som skiljer vardagsrum

Det här köket i marinblått och vitt har en diskret och modern skärm typ av fackverk. Detta döljer skickligt måltiden förberedelseprocessen för dem som redan har bosatt sig i matsalen.

Modern blå skärm i modern mat

blå modern modern mat Moucharabieh

Modernitet kan registrera lätt i traditionell orientalisk inredning och även byta det vardagliga utseende. Traditionen kan ha en ny vision genom moderna moucharabiehs detaljer.

moucharabiehs moderna element: färgade glas och trä skärmar

Moderna trä fackverkselement färger glas skärmar

Vi ska visa nöjd med glasskärm till badrum moucharabiehs moderna inslag.

Modernt badrum och glas fackverk

rum Moucharabieh moderna glas badrum

Det var vår samling av skärmar. Låt oss återvända till exempel på traditionell fackverk typ eller moderna prydnader dekorera insidan av våra hem eller föra stil till föremål och möbler som de följer.

Träslöjd dominant vita sänggavel: en riktig konstverk

Moucharabieh vit snickerier dominerande sänggavel

Utan träslöjd för sänggavel, det är ingenting märkvärdigt. Med Master - arbete som dominerar, har sängen en kunglig utseende. När det gäller bilden av badrummet, kakel imiterar Moucharabieh den moderniseras. Vad som återstår är jämförbar i de båda bilderna är utseendet stilrena platser.

Moucharabieh traditionella inslag i ett sovrum och ett badrum

traditionella fackverkselementen bathroom room

Du kan mycket väl lägga till en fackverk på windows men insidan. På så sätt behöver du inte gardiner. Inget behov av mörkläggningsgardiner som gör hela dammen för ljus. enkla, fina och diskreta gardiner bara att klä delen med ornament, ofta förekommer i ritningen, går i de flesta fall helt med siffror ristade i träslöjd.

Porten till ett tomt område och trä orientaliska prydnader av Allure&Wood spaljéer skapare på mesure²

Moucharabieh vit trädörr entrén lounge

Här är en fördubblad dörren till en modern utsmyckade enhet. Det är sant att ornament är så modern att det är svårt att dra en parallell med gallerverket. Emellertid återgivningen av trädgrenar trassliga över varandra är liknande de redan kända. De påminner något orientalisk skönhet och så dra geometriska former

Moucharabieh som modern val för den främre luckan genom Allure&Wood spaljéer skapare på mesure³

Modern dörr in Moucharabieh

Den moderna Moucharabieh kan fungera som räcken.

Modern Räcke vitt trä

Moucharabieh vitt trä räcken

Bannister och vita räcken och trä

Moucharabieh vitt trä räcke ledstång

Slutligen kan den användas som tak. I det här fallet har vi att göra med en mycket modern Moucharabieh eftersom snidade former är, för första gången, cirklar. Men även den traditionella och moderna fackverk, kännetecknas av geometriska former med minst tre vinklar. Silhuetten av östra bågen är alltid bryts något.

Vit metall taket i en modern kontors

Moucharabieh vitmetall kontorstaket

¹ www.allureetbois.com

² www.allureetbois.com

³ www.allureetbois.com


About the author

admin