Show

Living Room Feng Shui – våra tips för en lyckad dekorering!

vardagsrum feng shui deco atmosfär Zen vita bilder av växter'intérieur

Hur man utvecklar en feng shui vardagsrum och njuta av reglerna i denna urgamla kinesiska konsten att göra det mer harmonisk inredning? Det är den fråga som intresserar oss i detta specialnummer dedikerad till vardagsrummet, till färger, möbler och tillbehör använda för att bjuda in en feng shui atmosfär i rum i huset!


För din bekvämlighet, organiserade vi texten nedan i 3 huvuddelar kommer att introducera grunderna i konsten i fråga illustrerar dess användning i att dekorera ett modernt vardagsrum och ger dig en uppfattning om föremål och tillbehör speciellt lämpade för levande feng shui.

Speciella funktioner deco salong feng shui: vad feng shui och varför använda det i sitt inre?

vardagsrum feng shui växter Deco cocooning palett vardagsrum ljusa färger

Feng shui är en fysisk planering konst, inre eller yttre, som syftar till att balansera vital energi (på kinesiska: chi eller ki) och upprätthålla harmoni fem huvudelement som finns naturligt i vår miljö: jord, eld, vatten, metall och trä. Kineserna tror att det är genom balansen mellan alla dessa element erhålls en behaglig livsrum och gynna dess folk, sin hälsa, sina relationer och deras framgång. De två ord feng shui och de bokstavligen betyder "vind" och "vatten", det vill säga, de två komponenter som är källan till chi energi.

Easy Feng Shui: Förstå målen för denna kinesisk konst

idé feng shui trädgård deco zen modernt vardagsrum burspråk desig

I ett mer praktiskt sätt att utveckla en feng shui vardagsrum eller annat utrymme (trädgård, sovrum, hall och entré ...) syftar till att bjuda bra energi på detta område. Flödet av energi i huset och dess passage genom olika hörn av hemmet bidrar till välfärden för människor och deras välstånd. Men se upp, bör denna rörelse varken vara för snabb eller för långsamt, eftersom det i dessa fall skulle det inte vara fördelaktigt och kan istället göra de åkande i ett hem mer stressade eller blockera deras utveckling när det gäller personal eller det arbete.

praktisk information blad på Feng Shui för inne

Layouter vardagsrum feng shui innervägg mörkgrön möbler

Av denna anledning, utsmyckningen av en feng shui utrymme kräver en del förkunskaper som guidar dig i hur man hanterar denna energi och organisera innerutrymmen.

Konsten och feng shui bagua roll för att hantera delar av dess inre och dess liv

dekoration tips feng shui idé samtida lounge

I själva verket är feng shui organisera alla utrymmen som ett slags åttkantiga brukar kallas bagua anger hur man skär ett utrymme i åtta zoner som motsvarar väderstrecken. Till dessa områden är de områden i livet och aktiviteter, naturliga element och färger.

Dechiffrera bagua feng shui för att bättre organisera sitt hus

idé inredning feng shui vardagsrum soffbord konstruktions tillbehör

Här i korthet några uppgifter om väderstrecken och de områden som de symbolisera: södra förknippas med rykte och att avfyra (röd), Sydvästra att älska och till fastlandet (rosa ), västra barn och små metall (vit), nordvästra utanför och den allmänna metall (grå), North karriär och vatten (svart), norr -är ute och små jord (mörkblå), östra hälsa och allmänna trä (grön), sydöstra pengar och den lilla trä (ljusgrön). För att denna vägledande karta, se länken längst ner på denna sida. *

De områden av bagua Feng Shui förklaras

möbler feng shui wood soffbord idee deco lounge NaturZen Deco

Bagua och områden i den används för att indikera hur man kan stimulera flödet av vital energi i varje del av utrymmet och därigenom ta itu med ett problem som påverkar området för liv eller aktiviteter som detta område är ansvarig. Till exempel kan ett eftersatt sydöstra område leda till ekonomiska problem för hem och en norra hörnet inte mycket snyggt kan vara ansvarig för bristen på utveckling i professionella projekt av invånarna i huset.

Förståelse deco salong Feng Shui genom praktiska exempel

idee färg dekoration feng shui vardagsrum förgyllda accenter modern design möbler

Kort sagt, för dem som följer reglerna i feng shui konsten har all denna information avgörande betydelse inte bara för att de bidrar till en trevlig interiör för ögat utan också för att de har möjlighet att påverka sin livsstil i ett mycket exakt sätt. Nedan delar vi med er några exempel på feng shui vardagsrum som kommer att illustrera detta och ge dig inspiration till ditt eget hem!

feng shui vardagsrum modern stil av Marie Burgos Design

vardagsrum feng shui hörn layouter måltid möbler av metall inslag idé samtida tillbehör

Inredda i neutrala och svala toner, är denna inre delen av en bostad som ligger i staden New York. Dess designer är specialist på feng shui konst som syftar till att kombinera kraven i sina kunder att reglerna för kinesisk konst.

feng shui bild målad i vitt lounge

färger feng shui levande layouter glas metall moderna möbler

I vardagsrummet med matplats, följde hon samma arbetssätt, som omfattar de fem naturliga element för att uppnå en Zen atmosfär värdig en modern bostad i Big Apple.

Exempel på feng shui vardagsrum och modern rustik stil från Reiko Feng Shui Design

Wall deco interiör feng shui levande tillbehör skapar en Zen atmosfär

Denna mässa kännetecknas av två arkitektoniska egenskaper som ger den en mycket karaktär: träbjälkar och rustika tegelväggar som är typiska för moderna bostäder.

Deco idé om feng shui vardagsrum för att stimulera flödet av energi

kök öppet till vardags modell feng shui stil chic atmosfär zen kampanj

Öppet kök med matsal, vardagsrum innehåller också flera accenter feng shui och Zen. Men det är organisationen av rummet som är det mest intressanta inslag här, eftersom konstruktörerna av huset var vägledas av uppgiften att underlätta flödet av chi energi och beslutade av denna anledning, hålla delar förbundna med varandra.

Samtida kök öppet vardagsrum-feng av Natural Balance Byggföretag

vardagsrum feng shui dekoration-moderna möbler beläggning marken sten bilder

Använd reglerna i feng shui konsten att förbättra relationerna i hemmet och kommunikation mellan föräldrar och barn? Detta är hemligheten bakom den ljusa orange färg används till möbler av denna moderna vardagsrummet.

Feng shui atmosfär som bidrar till kommunikation i vardagsrummet med orange accenter

feng shui på öppen planlösning vardagsrum matsal modern bord belysning inuti trätrappa

I själva verket är färgen orange ses som en symbol för kommunikation och interpersonella utbyten.

zen vardagsrum med inredning i neutrala färger och designväxter av arbetena

vardagsrum feng shui konsult feng shui white deco möbler växter av'intérieur

För kinesiska, är feng shui regler som dikteras av naturen för att hjälpa dem att leva i harmoni med den. Inte överraskande, gröna växter är mycket på honeur!

Atmosfär för feng shui inredning av Niki Papadopoulos

feng shui vardagsrum väggdekoration trämöbler ramar idé deco typ kombination kalla färger

dekorativa vägg accenter och små föremål som placerats i olika hörn av vardagsrummet påverkar också flödet av chi energi.

De dekorativa föremål och deras roll i en Zen stil levande

Feng Shui dekoration idé samtida fåtölj trämöbler vit grå soffa

Till exempel, är papperspressar associerade med jordartsmetall och stabilitet. Använd dem i området för detta objekt eller där du behöver mer stabilitet och kreativitet.

Vardagsrum med stoppade möbler i ljusa färger av Reiko Feng Shui Design

idé feng shui vardagsrum bord samtida möbeldesign färgpastellsvartvitt mattan

Förutom att symbolisera olika element och deras egenskaper, färgerna på en Feng Shui levande bidrar också till balansen av dessa element och korrekt flöde av energi.

Harmonisera de fem elementen feng shui för att hjälpa färg

färgpalett layouter feng shui vardagsrumssoffan stoppad stol modern design

Detta är en av de överväganden som styrt utvecklingen av denna moderna vardagsrum med möbler i ljusa färger: dess designers såg till att införa det alla element med färger som symboliserar!

Feng shui moderna lounge av Chr Dauer Architects

feng shui vardagsrum dekoration möbler soffa pianolack konstruktion beige färg

Naturligtvis gör en feng shui vardagsrum behöver inte förstå alla färger som anges i bagua. Det finns andra sätt att representera de fem elementen i naturen och i synnerhet föremål och tillbehör som symboliserar dem.

Samtida inredning feng shui rymligt vardagsrum med Dan Arnold

vardagsrum feng shui pastell dekoration moderna möbler så låg glasbord bild

Jo, minns syftar utvecklingen av ett vardagsrum feng shui för att främja skapandet av en inre välorganiserad och fördelaktigt för de åkande i huset.

Hur du ger inredningen feng shui med personlighet av medlemmarna i ett hushåll?

feng shui levande idé samtida deco soffbord glas ljusa färger spis stolar klädda

Nu, eftersom varje person har också är egen element (en av de fem elementen redan sett) som tilldelas baserat på födelsedatum, är alla naturligtvis benägen att föredra vissa färger och dekoration material mer än andra.

Hörn måltid ljust vardagsrum Zen stil

vardagsrum feng shui idé Layout dining möbeldesign matbord glas

Detta är anledningen till att dekoration feng shui inte kan vara identiska från ett hem till en annan och att det nödvändigtvis fäst personlighet av invånarna.

Materialen i möbler och beläggningar och deras roll i feng shui vardagsrum inredning

Samtida levande bilder deco zen trä förvaringsmöbler

Till exempel kommer personer med element för trä förmodligen visar en preferens för möbler och för dekorativa föremål tillverkade med hjälp av detta material; De skulle också lockas av färger kännetecknande för detta element.

Exempel shui konstruktion feng vardagsrum inredning av Erika Lam

deco atmosfär zen vardagsrum möbler stoppade vita blå knappar

Plötsligt har en harmonisk samexistens mellan en hushållsmedlem inte enbart beror på tillämpningen av reglerna för feng shui utrymme men också av deras avtal med personlighet och smak av varje person.

färgmatchning och vardagsrum med öppen spis deco enligt feng shui konst, design av Kristen Rivoli Inredning

vardagsrum målning idé feng shui färg designmöbler soffa röda stolar mural

Det är därför de arbetsmetoder Feng Shui dekoratörer som försöker förstå den livsstil av invånarna i ett hus och vilken typ av relation mellan dem innan man börjar på utformningen av deras inre.

Feng Shui Inredning modernt vardagsrum med tapeter

feng shui tips deco salong trendiga designmöbler geometriska tapeter

Efter dessa exempel på feng shui vardagsrum dekoration, till den tredje delen av vår speciella täckning och se vilka som är de mest lämpliga tillbehör för en lyckad Zen atmosfär.

Feng Shui relaxavdelning med TAC Studios Arkitekter

deco fengshui amebublement salong stanna zen Nature deco trämöbler

Vad tillbehör till vardagsrummet inredning feng shui framgångsrika?

tips feng shui inredning deco lounge layouter zen tillbehör råd

Du kanske har märkt: många bostäder byggs enligt Feng shui principer faktiskt ganska raffinerade dekoration.

Dekoration tips feng shui: främjar en luftig atmosfär och ett välorganiserat utrymme

Feng shui levande idé växter tillbehör och färska blommor

Det finns en enkel förklaring till detta: ansamling av många objekt i ett begränsat utrymme hindrar flödet av energi och passerar genom olika delar av huset.

Att välja tillbehör feng shui vardagsrum och vardagsrum för optimala resultat

färgpalett feng shui levande samtida deco designobjekt

Alla objekt som du har i ditt hem påverkar dess energi och atmosfär! Försök att välja objekten noggrant och välja sin form och färg beroende på det resultat du vill uppnå.

Tänk på innebörden av färger feng shui för att locka bra energi

Budha staty deco idéer tillbehör vardagsrum feng shui metallföremål vardagsrum

Enligt feng shui, objekten i gyllene nyanser är synonymt med rikedom. Känn dig fri att använda den för att locka fler välstånd i ditt hem!

I feng shui vardagsrum, naturmaterial är i rampljuset!

natursten tillbehör deco levande feng shui krukväxt för'intérieur

Föremålen och naturliga tillbehör är särskilt lämpade för ett inre rum feng shui eftersom de symboliserar de olika elementen och att vi på så sätt bidra till balans eller öka sin närvaro i våra hem.

De fem feng shui element och deras symboliska representation i våra interiörer

sten tillbehör deco vardagsrum feng shui zen hus naturliga miljö

Detta gäller stenarna för metall och trä. Men det är också möjligt att representera de andra elementen i en symbolisk eller inte.

Hur man representera den del av vattnet genom en affisch väggdekor

feng shui väggdekoration idé samtida levande bakgrunds post

Om du vill betona den del av vattnet och skapa en zen och fridfull atmosfär, prova en klänning dina väggar med tapeter eller en affisch som representerar en ström eller annan vattenströmmen.

Fontän rinnande vatten för att symbolisera flödet av chi energi

tillbehör feng shui liten fontän levnads'eau design interieur

Små fontäner vatten till interiören är en annan möjlighet för en sådan effekt. Rinnande vatten föredras eftersom det är tänkt att representera flödet av energi, i motsats till stående vatten som förkroppsligar det, bristen på rörlighet och framsteg.

Suspension för design klockan inredning feng shui Eva Krilova

objekt feng shui vardagsrum upphängningstillbehör fjädrar chict deco naturliga styyle

På liknande sätt är luftrörelsen lätt illustrerad med en fals eller en suspension som hänger i ett hörn av din inredning.

Spegeln, en viktig tillbehör för att dekorera ett hem feng shui!

spegel feng shui idé Zen lounge atmosfär inuti levande layouter

Senast ultimata tillbehöret för en lyckad feng shui inredning: spegeln som är känd för sin förmåga att attrahera ljus, positiv energi och glädje!

feng shui vardagsrum hörn måltid genom att Reiko Feng Shui Design

Layouter vardagsrum feng shui röda och vita moderna möbler design idé

Idén om feng shui atmosfär av vardagsrummet dekor av Kate Jackson Design

dekoration idé om vardagsrummet feng shui zen stil

* Feng Shui Bagua av Tao


About the author

admin