trädgård

Corten stål och hur man kan integrera den i inredningen av sin trädgård

Corten stål vägg deco trädgård

Själv patinerad stålyta korrosion är det bekant? Om inte, tänk på namnet på den mest använda materialet i arkitektur idag: ja, det är verkligenCorten stål känd för alla dessa egenskaper.


Du har förmodligen sett denna naturliga utseende material på vissa byggnader, broar, stödmurar, staket eller till och med skulpturer av konst. Den corten används ofta i arkitektur, konstruktion och i synnerhet i landskapsarkitektur.

Den Corten stål som dekoration för trädgården

Corten stål spis trädgård

Men hur kan vi använda corten i sin trädgård? Till att börja med måste vi först veta om det finns en skillnad mellan Corten stål och förändring.

Modern trädgård dekorerad med Corten stål som dekorativt element

Corten stål deco modern trädgård

Sanningen är att de två används ofta omväxlande, men deras betydelse är annorlunda. ändrings stål är en grupp av stål som tillåter designers att undvika målning och som utvecklar en rostig utseende när de utsätts för utomhusförhållanden under många år.

Corner original design trädgård dekorerad med Corten stål

Corten stål exteriör dekoration idé

Den corten, å andra sidan, är ett registrerat varumärke som ägs av "The United States Steel Corporation", enligt vilken metallen är mest känd förändring. Idag blev corten perfekta material för exteriör designers och landskapsarkitekter.

Garden Pergola och Corten trädgård gränser

corten stål trädgård dekoration

Under de senaste åren denna metall är en riktig boom i landskapet exteriör dekoration och dekorativa trädgårdar tack vare dess fantastiska egenskaper. Den stora framgången med denna metall beror på dess styrka, hållbarhet och enkelt underhåll.

vegetation vertikal vägg gjord av Corten

Corten stål vägg vegetabiliskt trädgård

Vad Corten egenskaper stål? Som namnet antyder, erbjuder corten högt motstånd mot atmosfärisk korrosion jämfört med andra metaller, vilket gör det mycket mer praktiskt och hållbart än material som används fram till nu.

intressant dekorativa Statue of Corten

Corten stål deco trädgård

Den höga resistansen hos detta material beror på det skyddande skiktet som bildas på metallytan under inverkan av de yttre klimatförhållanden. Således ger denna vackra färg varma bruna nyanser.

Dekorativa Statue original rund form för trädgården

Corten deco modern trädgård idé

Bildar en oxidation film av mörkbrun färg över metallen, Corten motstår framgångsrikt de korrosiva effekterna av klimatförhållanden, såsom, till exempel, regn, snö, is eller dimma.

Separation Wall med utsmyckade element för trädgården

Corten stål yttre idé deco

På detta sätt, det skyddande lagret av corten förhindrar djupare penetrering av klimat element, vilket eliminerar behovet av målning och upprätthåller mot rost bildar åren bevara både tid och pengar.

Det corten används som kant för vegetation sängar

bordure- Corten stål trädgård

Att veta fördelarna med detta material, är det inte alls förvånande att det rostfria stålet är på toppen av sin popularitet i landskapsarkitektur i dag. Om du vill ha en modern trädgård, tveka inte att använda corten som dekoration.

Idéer intressanta dekorativa element för trädgårdsdesign

trädgård dekoration idé Corten

Förutom arkitektoniska konstruktioner, broar, konst skulpturer och installationer utomhus, den corten erövrade också den yttre designen i sin dekorativa utseende som du kommer att se på några bilder.

trädgård vägg dekorerad med paneler prydd corten

deco trädgård idé Corten vägg

Den corten stål är mycket uppskattad för sin styrka och hållbarhet med en minsta tjocklek, vilket resulterar i skapandet av fina och eleganta lösningar för yttre rymden.

Gate intressant trädgård Corten

Corten stål grinden

Vanligtvis finns i ark eller en plattform, corten underlättar också byggprocessen. Dess naturliga, varma och specifika nyanser passar väl in i naturen och modern design av trädgården.

Dörr dekorativa trädgård original design

Dörr modern trädgård Corten

Många arkitekturprojekt runt om i världen visar framgångsrikt olika användningar avCorten stål samtidigt fungerar som utmärkta exempel på de många designmöjligheter med denna behändiga metall.

Samtida Blomkrukor av corten arrangerade i trädgården

trädgård krukor Corten

Sålunda moderna stödmur i Corten, till exempel, med sina extremt tunna profiler kan användas för att tydligt separat eller definiera det utomhus utrymmet. Och detta är en kvalitet konkret verkligen inte kan erbjuda.

rund konst skulptur för trädgården

corten stål skulptur trädgård

Den cortent stål kan också användas för att skapa vegetation terrasserade trädgårdar, koniska band att skulptera en terrasserad trädgård eller stål blomkrukor. Men låt oss inte glömma konstinstallationer och skulpturer som återigen är mycket populär Corten.

Wall samtida trädgårdsdesign Corten

Genom att visa dess resistenta egenskaper väderförhållanden gör detta material mycket snabbt, låter konstnärer och skulptörer att enkelt utföra sina konceptuella idéer till en mycket tillfredsställande prestation.

stål trädgården väggen corten

Man kan också lägga till listan över Corten stål använder fontäner, vertikala trädgårdar, eldstäder, trädgård gränser och även trappor och trädgård steg. Det verkar som den enda begränsningen är fantasin Corten designers.

Corten stål trädgård modern design

Förr i tiden var rost ses som något som bör undvikas till varje pris. Men idag, med hjälp av corten blir rostig utseende som en vägg för exteriör och moderna trädgårdar. Allt är möjligt: ​​en dörr, ett staket, en skulptur ...

Corten stål staket modern trädgård

Som ni redan vet, är Corten ett material värderas för flera program som är både praktisk och vacker. Har du till exempel någonsin tänkt på en modern staket gjorda av Corten stora paneler? Den Corten trädgård staket för att accentuera den yttre designen och gör din tid i trädgården mycket roligare.

corten stål trädgård steg

Den Corten trädgård staket kan vara ett utmärkt alternativ för att ge en naturlig, modernt utseende med modern utomhus. Skyddet och integritet är av yttersta vikt i trädgården. För att skydda mot nyfiken, kan du alltid välja en barriär Cortet som förutom sin dekorativa funktion, också spela en skyddande roll.

cortent stål trädgård staket

Om du vill lägga till en ursprunglig del till inredningen av din trädgård, varför inte välja en trädgård grind som kommer att accentuera skönheten i din trädgård genom att ge den en rostig look look? Sådana dörrar är mycket modern i modern och samtida trädgårdar. Den Corten Gateway är också en mycket bra idé om du letar efter originalitet.

cortent deco stål trädgård

Om du kombinerar Corten stål med trä, du verkligen inte ångra ditt val. Dessa två material kombineras underbart att skapa en atmosfär samtidigt rustik och modern. Använd dem för att dekorera din veranda, uteplats eller pergola.

Utgående stål trädgårdsdesign

De Corten trädgårds gränser är också populära. Deras roll kan variera, men de används ofta för separation av plantering bäddar i resten.

Corten trädgård deco idé

Plus av Corten gränserna är att de kräver mycket lite underhåll och är mycket bra med den naturliga skönheten av gröna växter, trä eller dekorativa stenar.

utomhus öppen spis trädgård idé

Ofta corten kan ses i form av höga plantering bäddar för fet och prydnadsväxter i trädgården.

corten stål trädgård fontän

Idén med att ha en modern fontän i trädgården att hon inspirerar? Återigen, återigen, kan du vända dig till corten och skapa en sådan vacker fontän fylld med småsten. Ringa den rika vegetation fontän säkerställer att skapa ett riktigt naturparadis.

corten stål fontän utformning

Andra användningsområden för Corten i trädgården inkluderar eldstäder och skulpturer. När det gäller skulpturer, kommer allt beror på din personliga smak. Du kan välja en större eller mindre konst skulptur, modern, klassisk eller samtida.

Corten stål spis modern trädgård

Exteriör skorstenar är mycket praktisk och verkligen lätt att underhålla. De är ofta i en unik och vacker enkelhet och låt värma för svalare kvällar. Omgiven av snyggt trä, Corten eldstäder snabbt bli kontaktpunkter i trädgården.

Layouter modern trädgård Corten

Efter att ha diskuterat fördelarna och egenskaperna hos Corten och dess användningsområden, är det också dags att se sina brister. Även om det verkar vara det perfekta materialet för trädgården, till Corten begäran omväxlande våta och torra cykler bilda det skyddande skiktet.

stål deco modern trädgård Corten

Det bör därför inte användas i områden med luft lastad med salt, med en hel del regn, ihållande dimma eller mycket varmt och fuktigt.

modern trädgård staket Corten

Andra Corten utmaningarna är relaterade till konstruktionen i termer av specifika svetstekniker. Och på sistone, kan Corten stål också fläckar ytor ligger intill med rost.

trädgård staket Corten stål

Perfekt eller inte, är corten i alla fall en mycket modern material med sin rostiga utseende arkitektur och design av utomhus. Om den används på rätt sätt, ger detta material en fin lösning, lätt att underhålla och ekonomiskt.

Corten stål trädgårdsdesign


About the author

admin